Flâneur stelt nieuwe collectie voor op catwalk

Flâneur Clothing, het kledingmerk voor de Gentse student, heeft afgelopen dinsdag zijn nieuwe collectie voorgesteld op het openingsevent van Gentrepreneur. In ‘The Box’, het centrum van de ondernemersorganisatie, gaven de modellen van het jonge label het beste van zichzelf op de catwalk met stuks van de oude én nieuwe collectie.

In de Dampoortstraat tekenden vijf merken, opgericht door studenten, present voor dit event: Front-Row, Moodzi, Cultus en een samenwerking tussen The Ambitious Brune X Fembitious. Het werd in zijn geheel een gezellige en spontane show, waarin elk merk zijn eigen karakter wist bloot te leggen.

Debuut op de Runway

Voor Flâneur was dit event de vuurdoop op de catwalk. Vanuit de studentikoze visie werden de mannequins opgesteld uit mensen die zelf nog actief zijn als student of het ongedwongen aspect van het merk uitstralen. Ook de muziek paste helemaal binnen de visie van de brand: met o.a. Wide Open in de Len Faki remix werd er gekozen voor echte klassiekers in het Vlaamse uitgaansleven. In het midden van de show pakte één van de modellen zelfs uit met een backflip, direct het beeld van de avond.

Gevestigde waarden

In het eerste deel kwamen de stuks aan bod waar Flâneur zich mee profileerde binnen de Gentse mode-markt. De witte ‘Chaud.’ T-shirts, die u waarschijnlijk wel al eens gespot heeft in de aula of bij het fuiven, werden eerst gepresenteerd door zowel een mannelijke en vrouwelijke mannequin. Net als de donkerblauwe ‘Enfant Terrible’-trui. Flâneur wil hier mee duidelijk maken dat de T-shirts zowel door dames als heren gedragen kunnen worden op verschillende, creatieve manieren. De dames droegen afwisselend een rok en jeans, de heren een geklede broek en jeans.

De nieuwe ‘Double Love’-vrouwensweater

Nieuwe collectie

Na de klassiekers maakten de aanwezigen kennis met de nieuwe collectie. De ‘Enfant Terrible’ T-shirt in zwart deed zijn intrede, een poging om de liefhebbers van streetwear aan te spreken. Zo werd DJ Michael Amani al gespot in dit nieuwe stuk, tevens al te verkrijgen op de webshop. Heet van de naald en exclusief gepresenteerd op de catwalk: ‘Double Love’, de vrouwensweater met een hartje op elke borst. Ideaal voor dames die iets ‘stouter’ in hun kleerkast willen hangen. Wie er niet bij kon zijn kan binnenkort het event herleven met de aftermovie, verzorgd door Gauthier Tijtgat.

Preview van de aftermovie

Nabije projecten

De catwalk luidde het begin van een drukke periode in voor Flâneur. Naast de verjaardagskortingen op de website in de eerste week van oktober, staan er weer een aantal aankondigingen van pop-ups en events voor de deur. Hou de sociale media zeker in de gaten!